FAQ

Halen.dk

Fysisk og mental sundhed for hunde

FAQ ( Eller på dansk - Ofte stillede spørgsmål )

 

Får min hund ikke proteinforgiftning med alt det kød?

Kød er ikke lig med protein, men det indeholder protein. Mængden i eksempelvis råt oksekød er kun ca. 19 % og altså ikke mere end der er protein i tørfoder.

 

Hvad med grøntsager?

Hunden er ikke ret god til at optage grøntsager og der er enkelte den ikke kan tåle (eks. løg, kartofler og vindruer), men der er mange grøntsager den har stor glæde af. Blot de blendes fint inden servering

 

Er det ikke dyrt?

Det koster ikke mere end det gør med et godt tørfodermærke, men du kan selv justere prisen ved valg af kødtyper. Kylling er billigere end fisk, og lam osv.

 

Hvad er gevinsten ved råfoder?

Udover at din hund får en sund og nærende kost med de fordele og energi det giver, så slipper hunden for tandrensning, dårlig ånde og analkirtler der periodevis skal tømmes. Den får en varieret kost med masser af ’livretter’ og så leverer den meget lidt afføring.

 

Min hund har allergi. Er det et problem?

Allergi bliver ofte fremhævet i forbindelse med råfodring fordi det næsten altid kan hjælpe hunde der slås med foderallergi. Ikke fordi det helbreder allergi, men fordi de typiske årsager til foderallergi (hvede, soya eller majs) ikke indgår i råfodring. Skulle det være oksekød hunden reagerer på, kan det let erstattes af eksempelvis lam. Udokumenterede erfaringer viser at det også kan hjælpe på andre typer af allergi fordi råfoder er en sundere kost og styrker imunforsvaret.

 

Er det nødvendigt med fodertilskud?

Hvis du fodrer varieret og bruger frugt og grønt i fodringen, er det som udgangspunkt ikke nødvendigt at bruge tilskud i fodringen. Ældre hunde hunde kan dog godt have glæde af Glucosamin til deres led, eller ekstra vitamintilskud, ligesom sygdomsramte hunde kan have behov for fodertislkud. Er du i tvivl , er det en god ide at tage en snak med din dyrlæge.

 

Min unghund vil ikke altid spise sin mad?

Det sker af og til med unghunde at de ikke vil spise deres mad. Den ene dag vil de ikke røre oksekød og to dage efter spiser de det med største velbehag. Nogle dage vil de slet ikke spise noget.

Prøv at variere foder så meget som muligt og skulle der være et måltid den ikke vil spise så sæt det i køleskabet og prøv igen senere eller dagen efter. Den kan bare være hormonerelateret, men det kan være en god ide at få den tjekket ved dyrlægen så du er sikker på at den ikke er syg.